Categories
חרקים טוטמי חיות

טוטם פרפר

סגולת הטרנספורמציה

ההבחנה בשלב השינוי בו אנו נמצאים

הפיכת כוחות שכליים לפשוטים

שימחה וקלילות

נכתב שלפי תורת השבטים ניתנת לנו עוצמה בכל פעם שאנו פוגשים פרפר. הפרפר הוא תזכורת מהרוח הגדולה (הקיום/ אלוהים) לחשיבות השמחה ולסגולה של השינוי.

סמל הפרפר המחזיק את סגולת אלמנט האוויר, אלמנט האוויר הוא השכל –המיינד. מכיל מעלה של הפיכת השימוש בכוחות שכליים- לפשוטים יותר. מתוך ההתבוננות על השתנות ותהליכים נוכל ללמוד על העמדה שבה אנו חגים ולמצוא את השלב הבא בחיינו הפנימיים, החברתיים או המקצועיים.

הפרפר מלמד אותנו להתבונן על מחזור השינוי האישי האינסופי, וכשאנו נפגשים עם פרפר זוהי הזמנה לשאול את עצמנו באיזה שלב של השינוי אנו נמצאים, איזה תוצאה אנו רוצים להשיג ומהי הדרך הטובה ביותר להשיג אותה.

לפרפר ארבע שלבים ברורים של שינוי, בגימטרייה המספר 4 מסמל את היציבות. כך הפרפר מסמל לנו שהדבר היציב ביותר הוא השינוי. כך שגם שנראה לנו שאנו בסיטואציה בלתי אפשרית, או שדברים נהרסו או כל תחושה או סיפור קשה שאנו מספרים או שומעים, הפרפר מזכיר לנו שכל עוד יש חיים יש שינוי.

כך גם נאמר בבודהיזם שעלינו להסתכל על עצמנו כקבוע שמשתנה כל הזמן.

תרופת הפרפר היא היכולת לעשות התבוננות המודעת על השלב בו אנו נמצאים: 

האם אנו בשלב הביצה- תחילת הדברים. לדוגמא יש לנו רעיון או מחשבה וזהו השלב שבו נולד בנו הדבר לפני שהוא הבשיל או התממש.

שלב הזחל- הנקודה שבה אנו מחליטים ליצור בעולם הממשי , לדוגמא היה לנו רעיון- ועלינו לקבל החלטה לפעולה כלשהי.

שלב הגולם- זהו שלב שקורה לנו שאנו נכנסים פנימה להתבוננות לפיתוח של הדבר שניטע בנו, זהו שלב שיש בו עצירה או התכנסות כחלק מהתהליך לפיתוח האישיות/ הרעיון/ הפרויקט. (אם אנו מבינים שאנו בשלב הזה, נשאל את עצמנו האם אני עושה את הדרוש על מנת לממש).

והשלב האחרון – שלב הפרפר- הלידה- השלב בו אנו משתפים את העולם, זה הרגע שבו הדבר הושלם ואנו חולקים אם העולם את הצבעים שלנו, שלב העשייה או מימוש הרעיון והחלק שבו אנו עפים חופשי.

קיים משפט פילוסופי מפורסם (של הרלקיטוס) שאומר “לא נכנסים לאותו נהר פעמיים” הוא מזכיר לנו שגם אם אנו חוזרים על אותם אתגרים ותהליכים ונקודות בחיים אנו לעולם אנו לא חוזרים בדיוק אותו הדבר, אנו תמיד משתנים ומשתפרים “גם כשאנו נכנסים לאותם הנהרות, כל הזמן זורמים עלינו מים אחרים”. בכך מדגישים את השינוי כאלמנט מרכזי של המציאות.

היוונים העתיקים טענו כי כל הדברים נמצאים בתנועה ושום דבר אינו נשאר כמו שהוא.

כך גם הרגש- מהותו בהשתנות: אם קיים בנו מחסום או פחד/ פוביה עלינו לדעת שזה זה לא מגדיר אותנו או צריך לעצור אותנו אלא שתפקידו להיות ולהשתנות. ברגע שנשתמש בסגולת הפרפר וניזכור שהחיים מהותם בשינוי נוכל להפסיק לברוח מהפחדים שלנו וכך נאפשר להם את השינוי.

עובדה זו הוכחה מדעית במחקרים מעת האחרונה- הראו שקיים קשר הפוך בין החלק במוח האחראי על עיבוד מידע רגשי (ההמיספרה הימנית בקורטקס) והחלק במוח שבו ממוקם בפחד (האמיגדולה), זאת אומרת שהדרך להשתחרר מפוביות או פחדים היא להיות איתם ולחוות אותם, זה מדעי- הפחדים תמיד ישתנו כשנעשה זאת.

לרוב אנשים עם פוביות ופחדים בטוחים שלפחד אין סוף, לכן מנסים להדחיק אותם או לא להתבונן בהם ובכך מבלי מודע בעצם מגדילים אותם. האמת היא שיש לפחדים סוף- ושהטרנספורמציה היא חיובית, וגם הפחד הוא חלק בהתפתחות של האדם לשלב הבא שלו לכנפי הפרפר החופשיות.

במעופם הפרפרים שומעים את תנועות הפרחים , העלים, והעשבים. התנועה הזו נשמעת עבור הפרפר כמוזיקה, למעשה הפרפר במעופו מוקף צלילים הנחווים כנעימים. הפרפר מלמד שהתבוננות והקשבה לתהליכים שאנו עוברים מאפשרת נעימות במסע שלנו, הרמוניה ומכאן גם מגדילה את הפוטנציאל לצמיחה וגדילה מתוכם.

במדעי המוח ישנה הגדרה שנקראת ניורופלסטיסטי- זה אומר שבכל פעם שאנו לומדים עובדה חדשה או יכולת אנו משנים את המוח. גם ההתנהגויות שלנו משנות את המוח, בעצם המוח שלנו מוסיף ומשתנה כל הזמן! (בעבר חשבו שהמוח משתנה רק בגילאים צעירים והיום הוכיחו שהוא משתנה כל הזמן בכל גיל).

מכאן שהטבע של המוח שלנו הוא הההתפתחות וההשתנות, יש בזה המון קלילות- הכול זמני ופתוח.אנו עוברים גילגולים בלתי פוסקים בחיינו ובמותנו, זהו חלק מהתהליך הקדוש שלנו להגיע לשלמות. השינוי הוא חלק בלתי נפרד מלהיות הוויה נשמתית. לכן חשוב שנאפשר לעצמנו להרגיש ולהיות. הקלילות חשובה וכך גם השמחה והערכה שלנו אותנו ואת השינויים שחווינו.


כל הזכויות שמורות לכוח הריפוי הפנימי - ענבל פוזנר.


אין להעתיק לשכפל, להפיץ להדפיס או לעשות כל שימוש ללא אישור מראש ובכתב.


תודה :)